X By Trollbeads Designers - Kristian Krysfeldt

“Een kunstwerk of een schilderij straalt iets uit: het heeft een bepaalde energie en een sfeer die bezit neemt van de toeschouwer. Op een vergelijkbare manier hebben ook de X links uit de X by Trollbeads-collectie een bepaalde sfeer die mensen aantrekt.”

 

Kristian volgde een opleiding tot sieradenmaker bij de bekende ontwerper Tomas Tex Cenius, één van de andere ontwerpers voor X by Trollbeads. In 2009 opende hij een eigen atelier in Kopenhagen. Hij omschrijft zichzelf als een “avontuurlijk vormenverkenner”.

Net als veel andere ontwerpers voor X by Trollbeads was Kristian enthousiast over het project omdat het “een volledig nieuw concept” was.

Hij omschrijft de X by Trollbeads-collectie als een “intrigerend universum, een gemeenschappelijke wereld” waarin hij en zijn medeontwerpers zouden kunnen werken. “We waren gebonden aan een bepaalde vorm en aan bepaalde regels, en toch wisten alle ontwerpers totaal verschillende uitdrukkingen te creëren. Je bent vrij om te doen wat je wilt, en toch is er eenheid.

Kristian is van mening dat mensen door de esthetische aantrekkingskracht van de X by Trollbeads-collectie “hun innerlijke wereld aan de dag kunnen leggen”.

Volgens Kristian kun je de band met het innerlijke vinden door ontwerpen te kiezen die laten zien hoe je van binnen bent.

Hij vergelijkt de aantrekkingskracht van de X by Trollbeads-collectie met die van een kunstwerk: “Een kunstwerk of een schilderij straalt iets uit: het heeft een bepaalde energie en een sfeer die bezit neemt van de toeschouwer. Op een vergelijkbare manier hebben ook de X links uit de X by Trollbeads-collectie een bepaalde sfeer die mensen aantrekt.”

Bovendien spreekt Kristian van een bepaalde intimiteit tegenover de X by Trollbeads-collectie: “Om de X links echt goed te kunnen waarderen moet je je erin verdiepen en ze leren kennen.”

Hij besloot om zich voor zijn eigen X links te verdiepen in de tekens van de dierenriem omdat “ze onze innerlijke kwaliteiten heel duidelijk weergeven”. Bovendien is “het formaat van de X links ideaal voor de klassieke Griekse beeltenissen van de sterrenbeelden”.

Toon filters